Onze honden Zora en Jente

Zora

Haar officiele naam is: Rinske Teuntje ut it Hounen Hus, roepnaam Zora. Stamboom NHSB 2824400. Zij is geboren op 18-01-2011 in Amsterdam bij Freek Klijzing. Toen Zora 7 weken oud was (8 maart 2011) mochten wij haar bij Freek ophalen en maakte ze de reis naar Noord-Brabant elke dag genieten we van haar.

 

Zora komt uit het tweede nest van moeder Minke Teuntje en tweede dekking van vader Anton Jelmer. Zij is het eerste geboren van de 11 pups, waarvan 4 reutjes en 7 teefjes. Alle pups zijn gezond geboren en tot nu toe zijn er geen gezondheidsproblemen of ziekten bekend.

 

Zora is een lieve, trouwe aanhankelijke hond die meestal goed luistert. Zij is een sociale hond die iedereen begroet zowel mensen als dieren. Buiten is Zora actief en maakt graag lange wandelingen. Verder vindt ze het heerlijk om te zwemmen. Ik doe met haar praktijkspeuren en zweetwerk waar ze erg goed in is. Zora loopt eigenlijk altijd los waarbij zij ons in de gaten houd en volgt. Bij het ruiken of zien van een konijn gaat zij hier graag achteraan, maar komt altijd netjes weer terug. Zora blaft weinig, wel als je haar uitdaagt om te spelen. Verder kan ze goed met kinderen en andere huisdieren en heeft nooit ruzie met andere honden omdat zij wat afwachtend is.

Daarnaast kan ze goed alleen zijn, vindt het gezellig als je er bent maar wacht geduldig tot je tijd voor haar maakt. Ook in de stad, winkel, restaurant of ergens op bezoek doet Zora het prima, gaat liggen en wacht tot je klaar bent. Het is een aanhankelijke en baas gerichte hond, maar ook zelfstandig. Harde geluiden zoals vuurwerk vindt zij niets en kruipt dan in een hoekje, flink blaffende honden loopt zij met een boog omheen. De opvoeding is makkelijk verlopen, Zora leert snel. In het kort, een vrolijke, spontane hond, levendig als kan en rustig als dat nodig is.

 

Jente

Jente is een dochter van Zora en Fledder en bij ons in Nuenen geboren op 18-05-2013 om 03.00 uur in de nacht als vierde pup uit nest van 8 pups waarvan 2 reutjes en 6 teefjes. Haar stamboom NHSB 2925193. Haar vader is Fledder fan de Muddehounen geboren op  06-03-2005 (HD A, stamboom NHSB 2548976). Voor Zora was dit haar eerste nestje en voor Fledder de derde dekking. Alle pups zijn gezond en vrolijke honden geworden.

Jente is een vrolijke, lieve fijne hond, ze is actief en maakt graag lange wandelingen. Loopt eigenlijk altijd los en luistert redelijk goed. Gaat graag jagen en snuffelen in het bos op zoek naar muisjes en konijnen. Ik heb met haar jachttraining gedaan en doe nu zweetwerk met haar. Ze kan goed alleen zijn en wacht geduldig op haar beurt. Als wij thuis zijn ligt ze graag bij je op schoot. Jente is wat meer eigenwijs en tikkeltje brutaal. Ze kan waaks zijn, meestal is ze rustig. Verder kan ze goed met andere honden en huisdieren,  is erg lief voor kinderen. Zij gaat graag samen met haar moeder struinen. Een eigenwijze, makkelijke en altijd vrolijke hond.

 

Zora

Bron: NVSW

Jente

Bron: NVSW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb