Na een hele nacht en dag van onrust en hijgen wordt op 9 februari om 19.40 uur de eerste pup geboren een teefje van 333 gram. De pup is voor de werpkist op kussen geboren moeder verzorgt haar pup meteen goed. De pup in de werpkist onder de warmtelamp gelegd waar ze geluidjes maakt. Moeder observeert eerst de pup en bekijkt het eens goed. Dan gaat ze ook in de werpkist en gaat haar pup verder likken en verzorgen. Om 20.53 wordt de tweede pup geboren een teef van 357 gram. Om 21.49 wordt een behoorlijk zwarte reu van 360 gram geboren. Dan volgt om 22.00 uur nog een reu van 297 gram en om 23.07 een teef van 297 gram. Moeder verzorgd haar pups goed en de pups zijn melk aan drinken bij moeder. Om 23.36 pup 6 een teef van 266 gram en dan om 00.09 een reu van 321 gram. Hierbij blijft het moeder heeft nog wat naweeën waardoor we niet zeker weten of het klaar is, gaan even met haar naar buiten om te plassen en laten haar wat drinken. Dan gaat ze meteen terug naar haar pups, wij wachten maar om 03.00 uur weten we zeker dat er geen pup meer komt. Het blijft bij dit prachtige 7tal.  Wij gaan slapen zijn erg moe, na een tweede onrustige nacht maar met een super mooi resultaat. Ook moeder Zora is moe van de bevalling en neemt haar verdiende rust. Zora is rustig verzorgd haar pups goed en daarna zichzelf, de pups liggen heerlijk te drinken bij hun moeder. Zora heeft het super goed gedaan en wij zijn trots op haar.

Dierenarts is ingelicht en komt zo langs voor controle van pups en moeder. De dierenarts is geweest en alle pups zijn gezond zover als hij het kan zien, hij zei een prachtig nest. Ook moeder werd gecontroleerd gelukkig alles goed bevonden. Nu heerlijk genieten van moeder en pups.

De pup bemiddeling is op de hoogte van de geboorte van de pups en zal de mensen die via de NVSW een pup krijgen benaderen. De mensen die een pup krijgen van onze privé wachtlijst zijn ook ingelicht dat er een pup voor hun beschikbaar is. Helaas moeten we ook mensen teleurstellen, altijd lastig. 

 

De pups op een rij zoals ze ter wereld kwamen.

Gewicht 09-02-2016 Geboorte
pup 1 333
pup 2 357
pup 3 360
pup 4 297
pup 5 297
pup 6 266
pup 7 321

Hieronder de geboorte van elke pup weergegeven.

 

En onze arme Jente snapt er niets van en kijkt vanaf  rand mee en tussen door gaat ze op haar kussen slapen. Komt ze te dichtbij dan trekt Zora haar lip op en kijkt haar  met bepaalde blik aan waardoor Jente snel zich terugtrekt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb