Bevalling

Zo onrustig als Zora de hele vrijdag 17 mei is geweest zo rustig was ze met de bevalling op zaterdag nacht, dag 58. Zora heeft het super goed gedaan, ik ben zo trots op haar. De persweeen waren duidelijk te zien (duurde niet zo lang) en dan volgde de eerste pup.

De eerste pup werd op 18 mei 2014 om 1.55 geboren en de tweede om 2.25 beiden een reu als ik het goed gezien heb. De derde werd om 2.39 geboren en de vierde om 3 uur beiden een teef. Alle pups wegen 300 gram of meer, goed he. Tot nu toe allemaal zwart/wit. Na de geboorte twijfelde ik of navel af zou moeten af binden dus Marijke midden in de nacht wakker gebeld. Echt fijn anders blijf ik maar twijfelen. Gerust gesteld en kon door met het zorgen voor moeder en pups.

Nu wachten op de andere pups. Zora ligt nu heel rustig. Na de tweede pup wilde ze uit de werpkist en er niet meer in, op haar kussen is de derde pup geboren, maar ook toen wilde zij niet in de werpkist. Toen heb ik haar met het kussen in de kist gelegd, als zij dat fijner vindt prima toch. Vanaf dat moment ligt ze heerlijk in de werpkist en likt haar pups. Een geweldige moeder is Zora, heb ik ook geen moment aan getwijfeld.

En dan om 6.16 pup nummer 5 een teef, lag net beetje te dommelen, hoorde wat en nummer 5 was al geboren. Helaas deze niet echt geboren zien worden. Dan gaan we gewoon verder om 6.25 een teef en 6.40 een teef en 7.11 een teef. Het zijn tot nu toe allemaal zwart/witte pups. Helaas voor man lief en voor degene die heel graag een bruin/witte pup willen. Twee van deze pups halen de 300 gram net niet en de andere twee net over de 300 gram. De lijst met geboorten gewichten zal ik later nog toevoegen.

  Hieronder de pups nog eens allemaal op een rij.

Pup 8 hebben we het gewicht aangepast, dit klopte niet, in de hectiek/vermoeidheid s'ochtends verkeerd genoteerd/gewogen. De nieuwe foto toegevoegd met waarschijnlijk het juiste gewicht. De pups zijn meteen na de bevalling nat gewogen (in tabel eerste gewicht na de geboorte). Later toen alles rustig was, pups opgedroogd ze allemaal lekker bij moeder gedronken hadden nog een keer de pups gewogen (in tabel tweede gewicht na  de geboorte). En allemaal beetje gewicht erbij. Maar helaas zullen ze hierna beetje gaan afvallen.

De dierenarts is langs geweest en heeft de pups bekeken, deze lijken allemaal gezond, hij heeft in elk geval niets bijzonders gezien. Zora heeft prikken gekregen zodat de baarmoeder goed samentrekt en alle eventuele resten verwijderd worden. De wolfsklauwen zijn verwijderd bij drie pups. Nu druk bezig met de pup bemiddeling om zoveel mogelijk mensen gelukkig te maken. Zal het iedereen zo snel mogelijk wat laten weten. Ik snap dat het voor iedereen spannend is en je graag hoort of er inderdaad een pup voor jullie bij zit. Nog even geduld.

Bij het kopje, de eerste weken pups, gaan ik verder met de ontwikkelingen van moeder en pups.