Goed fokken begint bij een goede basis: met honden die op HD gecontroleerd zijn en getest op cerebrale Dysfunctie, alsmede hun (voor)ouders en waarvan de achtergrond en afstamming bekend zijn, inclusief gezondheidsproblemen. . Alleen zo kan een inschatting gemaakt worden of er mogelijk gezondheidsrisico's zijn bij een beoogde combinatie. Dankzij dit beleid is het aantal honden met HD en epilepsie binnen de vereniging drastisch gedaald.

Een goed gefokte pup heeft ook ouders die aan bepaalde eisen qua uiterlijk en karakter voldoen. Voordat die pup mocht worden gefokt, is de oudercombinatie door de Fok Advies Commissie beoordeeld op onder andere inteeltpercentage en mogelijke erfelijke problemen. Dit alles om er voor te zorgen dat de pup een zo optimaal mogelijke start krijgt, en u een maatje waar u vele jaren van kunt genieten.

Een stamboom is daarbij onontbeerlijk. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hebben die papieren niets te maken met status of snobisme, maar alles met verstandig en gezond fokken. En juist dat staat bij ons hoog in het vaandel: onze rassen gezond houden, nu en in de toekomst!

Voor meer informatie: https://www.nvsw.nl/index.php?sp=163

Bron: NVSW

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb