De eerste weken pups

Week 1:  van 18 mei tot 25 mei 2013

Moeder en de pups doen het goed. Alle pups gaan regelmatig bij moeder melk drinken, daarna lekker weer slapen. De eerste poepjes en plasjes laten de pups lopen en moeder ruimt alles weer keurig op. Ben benieuwd naar het gewicht morgen, de pups gaan vaak drinken. wij hebben Zora een aantal keer mee naar buiten genomen voor een plasje/poepje, maar daar moet ik erg mijn best voor doen, ze wil niet weg bij haar pups. Zora heeft heerlijk haar vlees gegeten en goed gedronken. Het is nu belangrijk dat moeder ook goed voor zichzelf zorgt anders kan ze niet goed voor de pups zorgen. Wij helpen haar daarbij, anders vergeet ze zichzelf.

18 mei 2013

 19 mei 2013

Het kost wat moeite om Zora te motiveren voor een wandeling, maar voor een koekje wil ze wel uit de werp-kist komen. Dan snel haar meenaar buiten nemen. Voor ik op de hoek van de straat ben draait ze alweer om en loopt terug naar huis. Uiteindelijk lukt het haar mee te nemen naar het bospad waar ze snel een plas en poep doet en dan met flinke pas terug naar huis. Thuis gaat ze meteen naar de werp-kist en raakt alle pups even aan, net of ze telt. De pups doen het prima drinken, slapen, drinken, slapen en op zijn tijd een plas en poepje. Zora doet het prima, zij is trots op haar pups en verliest ze niet uit het oog.  

 

20 mei 2013

Het blijf lastig om Zora tot een wandeling te motiveren, als ze buiten is loopt ze wel mee. Je ziet dat ze haar extra kilo's kwijt is springt over sloten rent weer om een tak te halen. Wel kijkt ze steeds hoe ver wil je gaan, zelf kijkt ze dan richting huis alsof ze wil zeggen je gaat te ver. Nu wil ze in elk geval weer een tak halen en heeft lekker rondje gelopen, in het bos gerend. De weg naar huis wordt ze heel snel en kan ik haar niet bij houden. Dan zeg ik regelmatig dat ze op mij moet wachten wat ze dan keurig doet. Onze zoon wilde weer lekker met haar spelen maar hij krijgt haar bijna niet van de pups vandaan. Als het eindelijk is gelukt Zora naar de tuin te krijgen, wil ze niet spelen met hem. Hij zijn best doen en haar uitdagen maar ze is niet tot een spel te verleiden tot grote teleurstelling van hem.

21 mei 2013

Het gaat goed met Zora en de pups. Ze groeien als kool, je ziet de buikjes dikker worden. De pups eten en slapen en zo gaat het de hele dag door. Heerlijk om naar te kijken, soms lijkt het of ze dromen, dan zie je spiertrekkingen in hun slaap. Zora lijkt meer gewend aan de nieuwe situatie, gaat soms uit zichzelf uit de bak om te eten of drinken en vanmorgen wilde ze uit zichzelf uit. Wel mag het rondje niet te lang en op de terugweg moet ik haar steeds vragen op mij te wachten. Het is super genieten van dit prachtige nest met pups.

 

 22 mei 2013

Het gaat goed met moeder en pups, ze doen het allemaal goed. Zora geniet weer meer van de wandelingen, speelt en rent, wel blijft ze op weg naar huis haast maken. Ook het mee uit gaan moeten wij wat moeite voor doen, maar een koekje kan wonderen doen. Soms geeft ze zelf aan er even uit te willen. Het is grappig te zien hoe verschillend Zora op bezoek reageert, bij de één komt ze haar werp kist uit en begroet ze en bij de ander blaft ze beetje of laat een grom horen. Als wij zeggen dat het goed is vindt ze het allemaal prima, wel houd ze haar pups goed in de gaten met bezoek.

Vanmorgen werp kist schoongemaakt en omdat de kinderen op school zijn had ik geen hulp. De pups eerste gewogen en dan in een kistje gelegd om de werp kist schoon te boenen. Zora ging meteen naast de kist liggen en later ook de pups in de kist inspecteren. Je merkt goed dat wij vertrouwd zijn en laat ons lekker met de pups knuffelen, in het begin was ze dan meteen heel alert, dat wordt minder.

Zora is verwend met een mooie kaart (tweede) van Fledder, die komt morgen met zijn baasjes naar zijn kindjes kijken. Hij zal wel trots zijn op z'n mooie kroost.

 

Het is zo grappig om te horen hoe de pups drinken en geluidjes maken, je hoort echt verschil  in geluidjes of er iets aan de hand is. Het blijft gewoon genieten, hoop dat jullie ook allemaal kunnen genieten van de beelden.

23 mei 2013

Het is een drukke dag geweest. Vanmorgen zijn de baasje van Fledder geweest en natuurlijk was Fledder er ook bij. Zora is enorm verwend met een knuffel, daar wordt ze altijd blij van. Mooie bloemen en hele pot hondesnoepjes voor de pups als ze iets ouder zijn. Het was heel erg leuk om te zien dat Zora Fledder herkende en dat Fledder zo lief was voor Zora. Prachtig om te zien, ze hebben samen met de baasjes ook een heerlijke wandeling gemaakt. Zora is wel beschermend naar haar pups, alles was goed als Fledder maar niet aan de pups komt. Toen Fledder zijn kop over de rand van de werp kist stak, liet Zora haar tanden zien en kleine grom horen. Dat was ook als Fledder richting de werp kist liep ging Zora snel voor de ingang liggen, leuk om te zien dat ze zo bezorgd is om haar pups. Verwonderlijk dat Zora Fledder en zijn baasje herkend.

Verder hebben we die dag veel bezoek gehad i.v.m een verjaardag. Ondanks alle drukt bleef Zora heel rustig, en liet alles lekker over zich heen komen. Ik weet niet of de pups het door hebben gehad dat ze zoveel bewonderd zijn. Zora was vooral in begin toen iedereen binnen kwam wel even alert, maar vertrouwen was er snel en rust weer terug.

Het is leuk om te zien dat sommige oortje al gaan hangen en andere nog recht omhoog staan. Volgens de theorie horen de pups vanaf twee weken, maar vanmorgen toen ik de stofzuiger aanzette was er een pup die daar op reageerde. De pups groeien hard en je ziet duidelijk verandering in hun lopen/kruipen, ze worden sterker.  

 24 mei 2013 

De eerste pup heeft zijn gewicht verdubbeld, ik verwacht dat morgen nog een aantal pup hun gewicht verdubbeld hebben. Het gaat heerlijk met moeder en pups en wij genieten enorm. Je ziet dat Zora vaker het nest verlaat en in de kamer gaat liggen. Ook reageert ze weer op de bel en loopt naar de voordeur. Zora eet veel op het moment gaf haar hetzelfde als tijdens de zwangerschap maar daar heeft ze niet genoeg aan. Nu geef ik haar wat ze wil, zorg dat er altijd brok staat en in avond krijgt ze lekker vlees. Ze zal het wel nodig hebben met al die pups die graag melk willen drinken en zo hard groeien.

Week 2: van 25 mei tot 1 juni 2013

25 mei 2013

Het blijft genieten van dit prachtige nest. Vorige week had ik een lange nacht achter de rug. Het is erg leuk om al die geluidjes van de pups te horen, vooral de reactie als moeder in werp kist terug komt of als wij te lang wandelen. Steeds meer oortjes gaan naar beneden hangen. Het is leuk om te zien hoe ze zich bewegen door de werpkist, ze worden echt sterker. Alle papieren, voor stamboom, geboortemelding enz. zijn ingevuld en gisteren op de post gedaan.

Vandaag weer drie pups die hun geboorte gewicht verdubbeld hebben, enkele zitten er tegen aan, die hebben morgen waarschijnlijk hun geboorte gewicht verdubbeld.

26 mei 2013

Nog twee pups en dan hebben ze allemaal hun geboorte gwicht verdubbeld. Het gaat gewoon lekker met moeder en pups. Zora verlaat de werp kist steeds vaker, gaat er regelmatig weer in om de pups te voeden en verzorgen. Verder wordt Zora steeds meer de oude geniet van het wandelen, heeft energie en wilde gisteren zelfs nog niet naar huis. Het snel terug willen wordt echt minder. Het is genieten om Zora weer te zien rennen en spelen, het is gewoon een heerlijke hond. Wij hebben het idee dat de pups toch al wat horen, soms zie je ze reageren op geluiden. Het blijft mooi om naar te kijken.

 27 mei 2013

Alle pups hebben vandaag hun geboorte gewicht verdubbeld, weer een mijlpaal bereikt. Het is grappig te zien dat de pups proberen te lopen, enkele stapjes en dan vallen ze om. Het blijft genieten en wat groeien ze hard. Wij pakken de pups steeds vaker op en dan lekker met ze op de bank knuffelen, dat is zo heerlijk. Zora gaat steeds vaker uit de werp kist maar bij bepaalde geluidjes gaat ze de pups voeden en dat is nog vaak, na het voeden vertrekt ze weer. Als ze dan in de werp kist stapt komen alle pups tot leven en kruipen meteen naar haar toe. Nu wachten tot de oogjes open gaan. Zora wil nog niet zwemmen vandaag dachten we haar een plezier te doen om naar het vennetje te wandelen en lekker te laten zwemmen, maar daar had mevrouw geen zin in. Zora blijft in de tuin gaten graven en knuffels verstoppen wat hiervan de reden is weet ik niet, kan het gedrag niet verklaren. En nog wat fotos.

 28 mei 2013

De pups proberen steeds meer te lopen, lijken wel zat van de melk. vallen steeds om. De eerste pup wilde vandaag de werpkist verlaten en meteen volgden er meer. Denk dat het toeval was, de pups teruggezet en verder hebben ze het niet meer geprobeert. Of zijn ze nu al heel gehoorzaam? De pups krijgen al scherpe nageltjes, die moeten we binnen kort gaan knippen. Zora krijgt iets meer moeite om alle poep en plas op te ruimen, soms zie je een beetje geel kontje bij een van de pups. Zora heeft in de tuin een enorm gat gegraven, bijna zit ze bij de buren in de tuin. De reden hiervan??

Het is gewoon lekker genieten en het gaat prima alle pups zijn weer heerlijk gegroeid, proberen wel van de weegschaal te lopen. 

29 mei 2013

Alles gaat zijn gangetje, de pups eten, slapen en eten, slapen. Ze proberen een beetje te lopen maar verder als enkele stapjes komen ze nog niet. Er wordt lekker met ze geknuffeld. De oogjes zijn nog dicht, spannend wanneer ze open gaan, je ziet al wat beweging achter het ooglid. Toen we vanmorgen beneden kwamen had Zora alles wat op tafel stond opgegeten, hele potten met hondekoekjes. Blijkbaar heeft ze veel behoefte aan eten, vooral lekker eten. Want er staat de hele dag brok voor haar en elke avond heerlijk vlees.

30 mei 2013

De pups gaan steeds meer lopen, in elk geval iets wat op lopen lijkt. Vandaag heeft pup 6 de oogjes geopend, zo leuk, vraag me wel af wat ze precies zien.

Larissa geeft hockey training aan de F-jes en heeft tegen de meiden gezegd dat ze langs kunnen komen om naar de pups te kijken. De eerste dag kwam een vader met dochter of ze naar de pups mocht kijken, daarna komt ze elke dag. Elke dag komen er meer kinderen mee. Goed voor de socialisatie, erg leuk hoe die meiden kunnen genieten van het aaien van de pups.

Met Zora gewandeld en kwamen een andere jonge hond tegen met baasjes, deze probeert haar hond wat te leren dus heeft lekkere worstjes bij. Zora kreeg ook een lekker stukje worst, daarna liep ze alleen nog maar met die andere mensen mee. En steeds lief kijken of ze nog een stukje kreeg, vervolgens wilde ze gewoon niet meer met mij mee. Echt dit heb ik nog nooit meegemaakt dat ze helemaal niet meer mee naar huis gaat en geen interesse voor mij of tak/denneappel heeft. Dacht dat ze goed luisterde maar ja, die mening zal ik maar bijstellen. Vandaag weer verrast met een lieve kaart van Fledder, die heeft niet alleen goede invloed op Zora. Hij heeft haar geleerd om niet alleen uit haar bak te eten maar ook hoe ze de lekkere dingen van tafel kan roven zonder dat je baas het ziet. Vandaag de nagels gekipt van de pups en dat valt niet mee. Als ik de werp kist verschoon, zet ik de pups in een bak maar daar passen ze niet meer allemaal in. Heb er één op het kussen gelegd en zora ging er meteen bij liggen. Een andere pup probeerde uit de bak te klimmen. Het worden peuters, ogen tekort en goed opletten voor gevaren. Gisteren was er ook een mannetje uit de werp kist gekropen. De pups worden elke dag sterker en gaan steeds meer ondernemen.

 

31 mei 2013

De bevestiging gekregen van de geboorteaangifte. De pups zijn geregistreerd en hebben een naam met een NHSB nummer gekregen. De volgorde zegt niets over welke pup het is, pas als de pup gechipt wordt is de naam aan een pup verbonden.

 • Tjibbe 2925186
 • Tsjibbe 2925187
 • Lobke 2925188
 • Sterre 2925189
 • Majka 2925190
 • Jetske 2925191
 • Spica 2925192
 • Jente 2925193

Ik heb Jente opgegeven voor de puppycursus zodat we met drie maanden, als zij alle vaccinaties heeft gehad, kunnen starten. En dan maar hopen dat ze goed gaat luisteren, in elk geval goed voor de socialisatie. De pups gaan steeds meer lopen, echt van die beginnende lopers, zo leuk. De oogjes staan op spleetjes, bijna open maar nog steeds maar één pup die de oogjes echt open doet. De pups klimmen en klauteren en duwen om een plekje bij de tepel. Doordat ze zo hard groeien wordt het steeds kraper tussen moeders poten. Het blijft genieten van de heerlijke hondjes en de geweldige moeder.

 

 

 Week 3: van 1 juni tot 8 juni 2013

1 juni 2013

Lekker slapen, grappig hoe ze liggen.

Vandaag 2 juni, de pups hebben bijna allemaal hun oogjes open. Ze lopen steeds meer rond en gaan op 0ntdekkingstocht. Lopen soms al uit de werp kist dat wordt opletten, het gaat niet meer per ongeluk dat ze eruit lopen. Het is glad voor de werp kist dus maar handdoeken ervoor gelegd. 

Verder lijkt het of de pups met elkaar aan het spelen zijn. Heel leuk om te zien. De pups zijn allemaal weer gegroeid. Vandaag de pups voor de eerste keer ontwormingpasta gegeven en moeder ontwormtabletjes. De pups vinden het niet vervelend dat wij pasta in hun bekje spuiten, eten het goed op.

Er wordt gezegd dat, als ze ontwormingpasta krijgen de pups eventueel diarree kunnen krijgen, ik weet niet of het toeval was maar half uurtje na de ontwormingspasta begonnen er een aantal spontaan te poepen en geen Zora in de buurt om het op te likken, dus aan mij de klus om poep te ruimen. Zora gaat steeds meer voor het voeden in de werp kist en dan weer eruit, de frequetie van het voeden wordt minder. Als ze drinken dan drinken ze goed en vechten ze voor een tepel, als ze deze per ongeluk los laten dan worden ze snel om er weer een te vinden. Een heerlijk geluid al dat klokken van de melk door acht pups. Het roze kleed is niet zo fijn met de camera, Jurjen krijgt het niet goed ingesteld met zonlicht.

 3 juni 2013

Wij hebben gisterenavond de ren om de werp kist gezet, de pups kwamer er steeds weer opnieuw uitlopen. Zijn op onderzoek uit, steeds aan het ruiken met hun neusje in de lucht. Zora wist gisterenavond niet wat haar overkwam dat alle pups steeds uit de werp kist stapten. Zij probeerde ze allemaal bij elkaar te houden. Maar zoals een goede moeder kon ze het los laten en gaf ze de vrijheid. Vandaag zijn ze toch weer heel rustig geweest en hebben voornamelijk in de werp kist gelegen. Allemaal zijn ze goed gegroeid. Zora zorgt goed voor de kids, gaat ze met regelmaat eten geven en vindt de ren geen probleem.

4 juni 2013

De pups beginnen steeds meer te reageren op je stem en geluidjes en spelen beetje met elkaar, je ziet dat het zien steeds beter wordt. Lopen soms even rond, vooral als Zora in de buurt komt of als je met ze speelt. Je hoort soms al beetje blaf geluidjes. Het worden steeds meer hondjes met honden gedrag zoals voetjes wassen, gaan zitten. Zora gaat ze met regelmaat verzorgen en voeden en dan vallen ze weer lekker in slaap. Als Zora in de ren komt en de pups wil schoon likken, proberen de pups de tepel al bij een staande Zora te pakken.Vandaag ging er eentje echt staan om te poepen, zo grappig om te zien. Het gaat zijn gangetje en het is gewoon lekker genieten.

De camera hebben we weggebracht, is gemaakt en staat weer aan. Als het goed is kan iedereen weer meekijken.

 5 juni 2013

De pups spelen heerlijk met elkaar en gaan steeds meer op onderzoek uit. Het speelgoed is ontdekt en proberen er iets mee te doen. Maar vooral bestaat de dag uit veel slapen. Het zijn allemaal schatjes en elke dag wordt het leuker. Ik wilde graag wat flimpjes erop zetten maar de bestanden zijn te groot, al ingekort maar nog steeds te groot. Het mag maar enkele seconden zijn, helaas dan is het effect weg.

6 juni 2013

De pups beginnen steeds meer te plassen en poepen als Zora is er niet bij is om het op te ruimen. Dus wij aan het werk met kranten, die kleine pups hebben al grote plasjes. Zora is heel zorgzaam voor haar kroost, echt een goede moeder. De pups drinken, je hoort het klokken, lijkt wel of ze slagroom heeft. De pups zie je groeien, wat gaat het hard.

7 juni de pups gewogen en blijven netjes groeien, al gaat het niet meer zo hard als de eerste dagen. Op naar de volgende week.

Week 4: van 8 juni tot 15 juni 2013

8 juni de pups zijn alweer drie weken oud wat gaat het snel. Het team(7-8 jarige meisjes) wat Larissa traint voor hockey is hier geweest voor een bbq, je merkt dat het druk is voor de pups. Daarna vielen ze meteen in slaap, ze slapen toch nog veel na 5 -10 minuten spelen is het op en vallen ze als een blok in slaap. Als ze wakker zijn wordt het steeds leuker, spelen en gaan op ontdekkingstocht en reageren op je stem. Wat ik vreemd vind, is dat Zora de knuffels, speeltjes bij de pups vandaan blijft halen, ik steeds weer erin leggen en zij er steeds weer uit halen. De reden hiervan begrijp ik niet. Vanmorgen alle pups heel even mee de tuin in genomen, grappig om te zien dat ze door hebben dat het nieuw is. Alle pups waren ondernemend en onder de indruk en sliepen na deze ervaring weer goed. En Zora is dan bezorgd en volgt precies wat er gebeurd en houd haar pups in de gaten.

 

Vandaag spullen gekocht om de tuin af te zetten zodat de pups komende periode meer naar buiten kunnen en dat het veilig is voor ze. Het poepen en plassen kunnen ze prima ben, als ze wakker zijn, druk met schoon houden van hun leefruimte en wassen van de vetbedden. Ik heb ook de eerste tandjes gevoeld bij aantal pups. Wij zijn een cd aan maken met allerlei geluiden van stad, trein, vuurwerk  enz. om af te spelen zodat de pups wennen aan deze geluiden en natuurlijk zijn er de dagelijks normale huisgeluiden voor de pups. Het gaat prima en blijft genieten, wordt eigenlijk alleen nog maar leuker en ook drukker.

9 juni 2013

Vandaag balkjes in de tuin getimmerd en gaas ervoor gespannen, nu kunnen de pups veilig in de tuin spelen. En dat hebben ze allemaal even gedaan. Het lijkt als de pups wakker worden of ze naar de krantjes gaan om te plassen. Natuurlijk ook gewoon nog op het vetbed. Bij alle pups zijn de tandjes aan het doorkomen. Vandaag zijn twee pups niet gegroeid, zelf beetje afgevallen, deze morgen even goed in de gaten houden. Misschien wordt het tijd om bij te gaan voeden, tussen de drerde en vierde week begin ik met vlees en later brokjes. Aan het gedrag zie je het niet, spelen allemaal lekker en zien er goed uit.

 10 juni 2013

Het gaat goed met de pups, spelen steeds meer bewust met elkaar en zoeken elkaar op. Heel leuk om te zien, de pups zijn ook vandaag even buiten geweest. We bieden ze steeds verschillende en nieuwe geluiden aan om eraan te wennen. Ze proberen al over de plank van de uitgang te klimmen, ze worden steeds meer ondernemend. Gelukkig zijn alle pups weer in gewicht aangekomen.

 11 juni 2013 

Vandaag hebben de pups redelijk wat tijd buitengespeeld, het is zo leuk en wordt elke dag leuker. Ze stoeien en beginnen te rennen en te spelen met speelgoed, de pups hebben vandaag kennis gemaakt met water. Het wordt ook drukker met opruimen van poep en plas en in de gaten houden van de pups. Was er een kwijt en die lag onder de tuinslang te slapen. De tijd die ze wakker zijn wordt al langer, het is enorm genieten van de mooie dames en heren.

 12 juni 2013 

Vandaag voor eerst vlees bijgegeven(bijvoeding vlees, bruin in gewicht schema) aan de pups nou dat ging er goed in. Er zijn pups die de brokjes van Zora hebben gevonden en heerlijk van gesnoept hebben. Zora gaat haar pups wel voeden maar de frequentie wordt minder. Als ze voor hen zorgt dan proberen ze steeds aan haar telpels te gaan hangen vandaag gaf ze voor het eerst aan dat ze er even geen zin in had. Waarschijnlijk ook doordat de pups tandjes hebben gekregen en die zijn scherp. De eerste keren het vlees op een plat bord aangeboden, 1 bord voor 4 pups, dat ging zo snel op dat we voor elke pup een eigen bakje hebben met bijvoeding.

 

14 juni 2013

Zo vandaag even site bijwerken, het is erg druk geweest en de tijd tekort. De pups vragen meer zorg krijgen nu 2x daags vlees als bijvoeding, opruimen van de plas en poep als ze allemaal wakker worden((handen tekort en Zora helpt mij nog steeds goed mee en doet erg haar best maar kan het ook niet bijhouden), zijn langer wakkker en spelen, in de gaten houden wat ze doen en waar ze allemaal zijn en socialiseren natuurlijk.

Proberen of ze komen, aan geluiden, geuren en dingen laten wennen, aandacht geven en lekker van ze genieten natuurlijk ook. Goed op ze letten dat ze zichzelf niet in gevaar brengen en de verschillen leren kennen van iedere pup als individu, de verschillen zijn niet super groot. Met nieuwe dingen zijn ze allemaal nieuwsgierig en ondernemend.

En er komt veel bezoek wat heel goed is voor de pups en erg gezellig. Zora is een super moeder wel geeft ze meer haar grenzen aan, ze voed de pups aantal keer per dag, maar tussen door moeten ze niet meer komen drinken dan loopt ze weg als de pup tepel pakt, doet ook pijn door de tandjes van de pups. Als ze zelf eet moet de pup ervan af blijven anders blaft ze of snauwt ze. Zo kennen we haar helemaal niet, is de natuur rangorde bepalen en Zora staat boven aan. Doet pijn in mijn hart om te zien dat pup dan bang achteruit gaat of piepend wegloopt, maar ik moet het laten gebeuren. Als ik Zora dan meer rust probeer te geven vindt ze het niet goed, ze wil wel bij de pups in de buurt zijn en in de gaten houden. De ontwikkeling van de pups gaat nu erg hard elke dag leren ze nieuwe dingen. Ze spelen met elkaar en proberen uit te vechten wie de sterkste is, dat gaat gepaard met gegrom en dan komt Zora in actie. Wij proberen elke dag nieuwe dingen bewust (en onbewust gebeurt het ook) aan te bieden zoals CD met vuurwerk, trein, schoolkinderen enz., sproeier, heli die overvloog (cadeautje) emmer, bezem, speeltje met geluid, rollen gooien, verschillende ondergrond aan de pootjes enz. 

Kennis gemaakt met de poes, die loopt al die tijd al rond maar nu door de pups ontdekt. Een poes geeft ze kopjes en de andere kijkt het op een afstandje af. Als de pups in huis lopen(ruimte die ze gebruiken wordt steeds groter) gaan de pups als ze moe zijn in hun nest liggen, als de pups buiten zijn gaan ze buiten liggen slapen en moet ik de naar binnen brengen.

Het is zo ontzettend leuk, helaas kan de camera de ruimte niet meer aan om alles in beeld te houden waar de pups zich allemaal bevinden.  

De gewichten gaan nu weer harder omhoog met de bijvoeding en lekker dat ze het vinden, je knippert met je ogen en op is het.     

 

 Week 5: van 15 juni tot 22 juni 2013

16 juni 2013

Vandaag de pups gewogen en voor de tweede keer ontwormd. Vanaf woensdag geven wij de pups vlees bij en vanaf vandaag zijn wij met geweekte brokjes gestart((Bijvoeding geweekte brok, andere kleur bruin in gewicht schema). Het is voor de pups lastiger om de brokjes te eten en eten dit minder snel op. Nu krijgen ze 3x per dag bijvoeding 2x vlees en 1x geweekte brokjes. Het gaat er allemaal goed in, de ontlasting is veranderd en je merkt dat Zora het niet meer zo goed wil schoonmaken. Door het ontwormen hebben sommige wat dunnere ontlasting. Het lijkt wel of de pups het afspreken als er één poept dan gaan de anderen ook poepen. Als ze wakker worden proberen wij ze zo snel mogelijk naar buiten te krijgen om hun plasje te laten doen en af en toe lukt dat al aardig. Vandaag hebben de pups alleen buiten gepoept. Het valt ons op dat er pups zijn die uit de ren komen om hun plas te doen en dan weer terug gaan, zindelijkheidstraining is gestart. Vanmorgen waren de pups ontsnapt uit de werpkist, gisteren was er één pup die 's ochtends in de ren lag i.p.v in de werp kist. Vanmorgen waren alle pups in de ren te vinden en de werp kist leeg. Ze klimmen over half gesloten deurtje van de werp kist. De pups zijn steeds vaker wakker en vallen dan weer heerlijk in slaap. Als de pups binnen spelen gaan ze in de ren terug om te slapen, als de pups buiten spelen gaan ze gewoon ergens liggen en tillen wij ze naar binnen. Het is vandaag vaderdag en Fledder is lekker verwend (denken wij, hebben een kaart gestuurd met iets lekkers voor hem). Het blijft genieten van al deze scheetjes.  

 18 juni 2013

Heb vandaag de sproeier aangezet voor de pups, ze komen wel kijken maar lopen er niet doorheen. Nu ook bakje water in de bench staan en buiten twee grotere platte bakken om te drinken of lekker met water te spelen. De brokjes gaan goed, ben ietsje meer gaan geven. De pups groeien goed. Ze spelen steeds meer en blijven langer wakker, het is niet meer altijd dat ze allemaal tegelijk wakker zijn of allemaal slapen. Dus meer opletten wie er wakker wordt en door het huis loopt, ze komen op steeds meer plaatsen in huis en ook buiten onderzoeken ze een groter deel van de tuin. Ze sjouwen met speeltjes en spelen met elkaar en dat wordt wel feller. Heerlijk te zien. Zora gaat duidelijk minder voeden, wel houd ze de pups in de gaten en loopt steeds om ze heen te draaien. Maar als ze aan haar tepels willen hangen loopt ze weg en als dat niet voldoende is snauwt ze wel, zo zielig. Het zijn allemaal heerlijke pups de verschillen zijn niet heel erg groot, allemaal ondernemend, speel en mens gericht.

21 juni de site even bijwerken met het nieuws van de afgelopen dagen, er is veel gebeurd. Het heeft geonweerd en flinke regenbuien maar de pups reageerden nauwelijks op het onweer. Onder de sproeier wilden de pups niet lopen maar door de regen, niet die heftige regen, vonden ze prima om buiten te lopen en spelen. De eerste autorit hebben de pups gemaakt naar de school van onze zoon, waar ze de door de kinderen van de beiden groepen 7 zijn bewonderd en geknuffeld, de kinderen kwamen in kleine groepjes om de pups te aaien, knuffelen en vast te houden. Dat was wel spannend allemaal eerst in de bench in de auto en dan auto rijden, over het schoolplein waar aantal kinderen op de pups stonden te wachten, toen met de lift naar boven en dan al die kinderen. De pups deden het goed, je zag wel dat nieuw en spannend was aan de koppies maar lieten het allemaal gebeuren. In de tuin met stuk plastic gespeeld, wapperen overheen laten lopen, bolletje laten knappen en plastic over hen heen laten vallen. Ze vinden het leuk wel even spannend maar ook nieuwsgierig, een fles met macroni, rammelen en op grond gooien. Ze kijken wel even op en lopen er heen. Ze doen het allemaal zo goed. De pups worden al beetje zindelijk, geven aan dat ze uit de bench/ren willen door te piepen of tegen deurtje te duwen. Laat ik ze eruit en neem ze mee naar buiten, al meerdere keren plassen en poepen en daarna natuurlijk belonen en nog eens belonen. Eerst dacht ik nog dat is toeval maar het gebeurd meerdere keren en met verschillende pups. Natuurlijk doen ze het ook nog in huis en in de bench/ren. Maar ik vind het wel super knap van de pups. De doeken weggehaald om het hekwerk, hun koppies passen er niet meer door, grappige was dat ze even het deurtje kwijt waren en niet wisten waar ze erin en eruit moesten. Wat ook nieuw was, dat je broer of zus door het raam buiten kunt zien. Verder veel bezoek gehad en soms brachten ze hun hond mee, hele ervaring denk ik dan,  maar voor de pup is het niet heel indruk wekkend, wel zijn ze nieuwsgierig maar lijken het gewoon te vinden. Zora voed nog aantal keer per dag, niet heel lang en als de pus tussen door komen dan loopt ze weg. Wel houd ze haar pups nog steeds in de gaten vooral als ze wakker zijn loopt ze steeds om hen heen te drentelen. Het gaat super goed en wij genieten enorm van al die lieve kleine stabijtjes. Foto's week 5.

  Week 6: van 22 juni tot 29 juni 2013

23 juni 2013

Omdat de bench/ren de laatste dagen 's morgens een bende is aan poepjes en plasje. Hebben wij de laatste twee dagen nieuw beleid. De pups geven overdag al beetje aan als ze eruit willen om te poepen en te plassen, dus nu rond 01.00 uur en rond 06.00 uur de pups naar buiten voor hun plasjes en poepjes. Helaas heeft het nog niet tot een schone bench/ren geleid. Overdag blijft redelijk schoon omdat we het dan bijhouden en de pups al regelmatig aangeven dat ze eruit willen voor hun behoefte. De overgang gemaakt naar 4x een bijvoedingen per dag, dit tot ongeveer 3 maanden dan kunnen de pups naar 3 voedingen. Tussen door geeft Zora nog melkvoeding.

25 juni 2013

Het gaat goed met de pups, groeien als kool en leren elke dag nieuwe dingen. Je merkt dat de pups nu niet meer op beperkte plaatsen komen maar hele huis en tuin hebben ontdekt. Vandaag lieten we mensen uit en er waren pups die mee naar buiten liepen door de voordeur. Dat is nieuw terrrein, dus voorzichtig ontdekken maar durf hebben ze wel. De kinderen komen nog steed regelmatig en die worden steeds meer bestormd door de pups. De kinderen vinden het bijten gedrag en helemaal tegen hen opklimmen niet altijd fijn met hun scherpe nagels. Het nieuwe beleid heeft niet tot een schone bench/ren geleid. In de ochtend stinkt het erg in huis en is het een bende, even uurtje ruimen poetsen en wassen en ziet het er weer prima uit. De pups laten de kranten niet altijd liggen, sjouwen ermee of schuiven ze opzij, grappig gezicht. Morgen de dierenarts bellen om een afspraak te maken voor hun eerste vaccinatie. Wat gaat het snel allemaal, het is genieten van deze vrolijke dames en heren. 

26 juni 2013

Veel indrukken opgedaan vandaag. In de ochtend met helft van de pups naar de intratuin geweest en in de middag met de andere helft naar het drop geweest. Voor het eerst halsband en riem, dat valt niet mee voor de pups. En dan eerst met de auto mee en dan al die indrukken. Ze deden het goed maar vermoeiend is het wel voor ze. Van ons vroeg het geduld om ze te leren dat een halsband en riem niet erg is en dat ze mee kunnen lopen en belonen als ze komen he.  

28 juni 2013

Vandaag is de dierenarts geweest en de pups hebben hun eerste vaccinatie gekregen na een grondige gezondheidscheck. De jongens zijn echte jongens(beide balletjes aanwezig), hij heeft ze allemaal gezond verklaard. Voor alle pups is een europees paspoort ingevuld. De dierenarts zei dat het een mooi nest is, goede gewichten en sociale hondjes. Vandaag weer veel bezoek gehad en aantal pups meegenomen om te winkelen, dat is indrukwekkend voor de pups. Bijzondere/nieuwe dingen die ik thuis aanbied maken niet zoveel indruk, het op stap gaan blijft nog spannend voor de pups.  Aan het riempje lopen valt nog niet zo mee voor de pups, veel geduld komt alles goed. De pups gewogen en groeien allemaal goed, ze eten ook allemaal goed zowel brok als vlees. Vandaag voor het eerst een knaagstokje aangeboden, wordt vooral aan gelikt en beetje geknauwd. Foto's van deze week 6.

 

  Week 7: van 29 juni tot 6 juli 2013

Vandaag 30 juni de pups gewogen en ontwormd. Voor het eerst hebben de pups diarree gehad, waarschijnlijk van de vaccinatie en ontwormingskuur. Gelukkig is in de loop van de dag de ontlasting weer beter.

2 juli 2013

Het gaat goed met de pups, spelen, rennen en beginnen te graven in de tuin en laten geen plant heel. Grappig om te zien  die kleine hummels die graven. Vandaag gingen bijna alle pups mee naar de voordeur om het bezoek te begroeten. Het gaat zo hard, eten de brokjes droog (zonder te weken in water) ook goed, knabbelstokje vinden ze heerlijk. Schoenen moeten we nu goed opbergen anders blijven ze niet heel. Vandaag was het heerlijk weer en het zwembad hebben wij opgezet. Gilian wilde de pups leren zwemmen, dat leek mij niet z'n goed idee. Uiteindelijk heeft hij de pups allemaal in een emmer met lauwwater gezet en ze vonden het heerlijk, begonnen te drinken en bleven heerlijk met voorpootjes over de rand staan. Daarna droogrollen op de mat, zoals Zora dat ook altijd doet. Het is gewoon lekker genieten van het roedeltje.

Vandaag heb ik gehoord dat ze van de NVSW a.s vrijdag komen voor de nestcontrole en op 10 juli komen ze 's middags de pups chippen. Na 10 juli kunnen de pups naar hun nieuwe baasjes, ik moet er nog niet aan denken, zal ze allemaal erg gaan missen.  

5 juli 2013

De chipper heeft gemaild dat ze woensdag door omstandigheden verhinderd is, nu wordt het vrijdag 12 juli eind van de middag. Dit betekent dat de pups vanaf zaterdag 13 juli naar hun nieuwe eigenaar kunnen. Ik zal ze erg gaan missen het zijn allemaal schatjes. Bij de nestcontrole zijn geen bijzonderheden gezien, pups zien er allemaal goed uit, vrij en sociaal, zij was tevreden over moeder en pups en de leefomstandigheden. Ik krijg nog een copie van het formulier wat ze heeft ingevuld. Wij hebben de puppy test gedaan daarin komen kleine verschillen naar voren. Alle pups doen het goed, de ene blijft iets langer in dwanghouding rustig als de ander en volgt of komt ietsje sneller. De start met socialiseren in een belangrijke periode van hun leven is gemaakt, maar nog zeker niet klaar, deze gaat verder bij hun nieuwe baasjes. Verder zijn we naar plaats bij het bos geweest met open stuk en waterplas (paddenpoel) met moeder en alle pups, dat is wel heftig, zijn allemaal erg vrij, vrolijk en gaan op onderzoek uit waardoor lastig is om alle 8 in de gaten te houden ondanks dat we met 5 waren. Verder met aantal naar intratuin geweest of stukje gewandeld op straat en bos. Het riempje blijft lastig voor de pups.

 

 Week 8: van 6 juli tot 13 juli 2013

Het is grappig om te zien dat Zora steeds meer met de pups speelt. De pups begrijpen dat ze niet steeds aan de tepel mogen hangen, krijgen een snauw, nu ze dat beter begrijpen kan Zora lekker met ze spelen en knuffelen. Vandaag was het heerlijk zonnig en de pups lekker nat gesproeid en om de beurt in bakje water gezet. Daarna gingen ze heerlijk in het zand spelen, graven, wat zagen ze er mooi vies uit. Ze spelen, rennen en sjouwen met alles rond, ze doen het allemaal goed. Heel gezellig met het stel. 

 10 juli 2013

Wij proberen dagelijks iets met de pups te gaan doen, lekker naar het bos of naar het dorp, in de straat wandelen aan riem, ander honden, dierenwinkel, in de auto enz. Je merkt dat het op stap gaan indrukwekkend is, zijn dan snel moe, eenmaal thuis hebben ze weer energie genoeg om verder te spelen. Wij zijn 1x met alle pups en mama weggeweest maar dat is geen doen, wel erg leuk om te zien, maar voor ons niet bij te houden. De pups zijn zo onderzoekend. Het is een heerlijk stel, Zora doet het goed, een geweldige moeder. Ze voed de pups nog steeds 2-3 keer per dag, ze speelt nu met de pups, echt heel leuk om te zien. De laatste dagen met alle pups, wij genieten ervan en knuffelen nog flink met allemaal. Alle eigenaren weten welke pup ze krijgen, een erg moeilijk keuze, de verschillen zijn nog erg klein en ze zijn allemaal lief, onderzoekend en sociaal.  De puppytest liet ook geen grote verschillen zien en het is wat doe je met je pup het komend jaar gaat doen, ze staan nu erg open voor leren. Wij konden niet kiezen welke pup bij ons mocht blijven, wij denken dat wij nu voor Zora de beste keuze hebben gemaakt . 

 • Pup 1: Tsjibbe NHSB 2925187
 • Pup 2: Tjibbe NHSB 2925186
 • Pup 3: Spica NHSB 2925192
 • Pup 4: Jente NHSB 2925193
 • Pup 5: Lobke NHSB 2925188
 • Pup 6: Jetske NHSB 2925191
 • Pup 7: Majka NHSB 2925190
 • Pup 8: Sterre NHSV 2925189

 12 juli 2013

Het is laatste twee dagen erg druk geweest. Gisteren is Fledder de vader van de pups komen kijken naar zijn kroost en wij zijn heerlijk naar het bos geweest met Fledder, Zora en alle de pups. Het was heel gezellig en wij zijn allemaal erg verwend door de eigenaren van Fledder. Vandaag zijn de pups allemaal gewogen en ontwormd voor ze naar hun nieuwe baasjes gaan, helaas wel diarree. Daarna bezoek van de moeder van Zora (oma pups) en de halfzus van Zora, heel erg leuk. Verder is de chipper geweest en de pups hebben allemaal hun chip gekregen met nummer. De pups geregistreert en de admistratie en spullen klaar gemaakt voor vertrek morgen van de eerste twee pups. Verder waren er nog veel mensen die graag nog even wilde komen kijken en afscheid nemen van de pups. Wij nemen morgen helaas van de eerste twee afscheid, zal moeilijk zijn maar ook goed. Wij hebben genoten van dit prachtige nest en ik ben super trots op Fledder en Zora wat zij hebben voortgebracht. Daarnaast is Zora een geweldig moeder geweest de afgelopen acht weken en voed ze de pups helpt met de verzorging en opvoeding, ben erg trots op haar.

De laatste foto's van de pups voor zij naar hun nieuwe baasjes gaan. Wij hebben genoten van deze lieve pups en hun in ons hart gesloten. Wij wensen alle pups veel liefde, gezondheid en plezier bij hun fantastische nieuwe baasjes.  

 Tsjibbe pup 1

Tjibbe pup 2

Spica pup 3

Jente pup 4

Lobke pup 5

Jetske pup 6

Majka pup 7

Sterre pup 8

HuilenHuilenHuilenHuilenDag lieve pups, hoop jullie snel allemaal weer te zien. HuilenHuilenHuilenHuilen